Transition-CRT-Martijn-Bijlsma-profile

Martijn Bijlsma

Martijn heeft een academische achtergrond in onderwijs wetenschappen en psychologie. Deze combineert hij met meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijzen en beoefenen van full contact Karate en Systema Kadochnikova. Dit leidt tot een effectieve fysieke, maar ook een wetenschappelijke aanpak bij conflictregulatie.

“Weerbaarheid bereik je niet met theorie, psychologische wetenschap en het aanleren van trucjes en technieken alleen. Om effectief en veilig te handelen, is het combineren van kennis, vaardigheden, realiteitsbesef en het vermogen om juist te acteren, van doorslaggevend belang.”

Curriculum Vitae:

  • Mede oprichter Transition Combat System (2018)
  • Universitair docent Psychologie (2018)
  • Master of Science (MSc) in toegepaste cognitieve psychologie (2016)
  • Bachelor of science (BSc) in Onderwijs wetenschappen(2015)
  • 2de dan zwarte band full contact (Kyokushin) Karate (2012)
  • Instructeurs titel Systema Kadochnikova (2013)

“Conflict en het reguleren hiervan is geen simpele kwestie”. Veel factoren spelen een rol dat de uitkomst voor alle actoren in de situatie kunnen bepalen. Hierdoor ben je niet in staat om zomaar volhardend te zijn door slechts het opdoen van kennis over conflict en diens hantering of door het leren van trucjes om jezelf te beschermen. Om veilig en controlerend te zijn is het van uiterst belang om kennis en kunde te combineren met een realistische mentaliteit. Realistisch zijn en weten van je kan maar veel belangrijker, wat je niet kunt is essentieel”.

Martijn heeft tien jaar ervaring in het trainen en coachen van full contact (kyokushin) karate ,(2e dan) en Systema Kadochnikova (instructeur sinds 2013). Daarnaast heeft hij een bachelorgraad in onderwijswetenschappen en een mastergraad in toegepaste cognitieve psychologie. Hij heeft onderzoek gedaan en gepubliceerd naar de onderliggende mechanismen van stress in een civiele en militaire setting en hoe het effect heeft op individuen tijdens stressvolle situaties.

Het is zijn passie om individuen meer volhardend te maken, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Hij doet dit door middel van zijn kennis en kunde van de vechtkunsten en zijn academische achtergrond, gecombineerd met een nuchtere houding.