André van Geldorp

André is een bezielde, veelzijdige en een mensgerichte persoonlijkheid. Hij is een musicus, martial arts beoefenaar en voormalig psychiatrisch verpleegkundige.

Zijn passies kwamen decennia geleden al tot uiting. Na zijn vooropleiding klassieke gitaar op het conservatorium, debuteerde hij eind jaren zeventig in een Status Quo coverband, met als hoogtepunt een optreden met Status Quo gitarist Rick Parfitt. Daarna heeft hij een eigen metal-band gehad waarvan enkele nummers op een Amerikaans label zijn uitgebracht. Vanaf eind jaren tachtig speelde hij twintig jaar lang professioneel samen met zangeres Mariska Veres van Shocking Blue. Dit leidde tot (inter)nationale podium- en televisie optredens en aanzienlijke naamsbekendheid.  

André begon op zeer jonge leeftijd aan judo. Zijn vader was judoka en tevens  sparringpartner van Jon Bluming. André ontplooide zich verder in Shaolin Kempo, Hwarangdo, Krav Maga en Wing Chun. De meeste affiniteit echter, had hij met Aikido, Jiu-Jitsu en Eskrima waar hij onder Hanshi Peter Bacas, Johan van der Bruggen en grootmeester Frans Stroeven en Bram Hoogendoorn trainde. 

In 2009 begon André met Systema Ryabko en Vasiliev. In de jaren erna voegde hij daar de Kadochnikov stijl aan toe. Zijn meest recente interesses gaan naar de Grudev ‘Izvor’ en Polezhaev ‘Sistema Boya’ stijlen uit. Met zijn jarenlange martial arts ervaring en brede oriëntatie binnen de uiteenlopende Systema stijlen, is André een gerespecteerde en gewaardeerde lid van het TCS kader. 

Curriculum Vitae 

  • Professioneel musicus en (inter)nationaal artiest
  • Psychiatrisch verpleegkundige 
  • Kennis- en ervaringskundige in meerdere martial arts
  • Kaderlid TCS en assistent-instructeur (2020)
  • Frater Rosae Crucis (Rozekruisers orde) 

Andre legt als mysticus een verbinding tussen lichaam en geest. “Met het verstrijken van de jaren kom je tot het besef dat je niet voor 100% kunt verlaten op fysieke kracht. Je moet compenseren met mentale kracht”. Daarin zit volgens Andre de essentie van het vechten en het beoefenen van Systema. “Het is een gevecht dat in je hoofd plaatsvindt. Vecht hard, maar vecht vooral slim”.