Transition-CRT-Alex-Jansen-profile

Alex Jansen

“Door analyse en begrip van de aard van conflicten, zien we de beste mogelijkheden hoe ermee om te gaan”. Alex, instructeur en mede-eigenaar van TRANSITION-CRT, heeft in zijn leven veel ervaring met conflicten opgedaan. Door vele en uiteenlopende conflicten, waaronder geweld op straat, heeft hij een realistische kijk op de oorsprong en regulatie van conflicten ontwikkeld.  

Zijn achtergrond als Human Resource Developer maakt het mogelijk te concentreren op zowel de zakelijke alsook de particuliere behoefte aan opleidingen, voorzieningen, advies en toepasselijke training.  

Curriculum Vitae

  • Mede oprichter Transition Combat System (2018)
  • 2de dan zwarte band full contact (Kyokushin) Karate (2013)
  • Instructeurtitel Systema Kadochnikova  (2013)

“Idealen zijn vreedzaam, de geschiedenis is gewelddadig”. De mensheid heeft al sinds haar bestaan te maken met conflict. Van een klein meningsverschil tot aan totale oorlogsvoering, conflict is er altijd geweest en zal altijd blijven. “Door de aard van conflicten te bestuderen en proberen te begrijpen, zal iemand in staat zijn met conflict om te gaan en er het beste van te maken”, zegt Alex, instructeur en mede eigenaar van Transition CRT.
Alex heeft veel conflictsituaties meegemaakt in zowel de professionele als de persoonlijke context. Door zijn ervaring met uiteenlopende vormen van conflict, van kleine ruzies tot straatgeweld, heeft Alex een realistische kijk op de oorsprong en regulatie van conflicten gekregen. 
Alex traint sinds 2007 Systema Kadochnikova (een Russisch militair gevechtssysteem) en is sinds 2013 gecertificeerd instructeur, wat hem de jongste instructeur ter wereld maakt. Hij is getraind onder leiding van een protégé van de grondlegger van het systeem, en zet zijn training regelmatig in Rusland voort. “Dit systeem heeft mij geleerd hoe ik zowel fysiek als psychologisch moet handelen in conflictsituaties, nu draag ik deze kennis over aan andere”, zegt Alex.

Naast het lesgeven van het Systema Kadochnikova aan burgers, militairen en beveiligers, is Alex ook actief geweest als coach in de karate sport, waarin hij de 2e dangraad bezit.
Alex is geschoold als Human Resource Developer, wat betekent dat hij een expert is in het opleiden en helpen ontwikkelen van mensen in hun werkomgeving. Alex beschrijft zijn studie als een studie die zich richt op het onderzoeken van leer noodzaken en de opleidingsbehoeftes van een bedrijf om te zetten tot een concreet en effectief leerbeleid. Het leert je ook hoe mensen in hun werkomgeving te adviseren, trainen en coachen.